Viihdekuoro Kehrät

Kuoron historia

Leija Lehtinen

Löydät lisätietoa kuoron historiasta ja kohokohdista Facebook-sivuiltamme http://facebook.com/kehrat

Kuoro on perustettu vuonna 1975 silloisen Forssan kansalaisopiston alaiseksi Leija Lehtisen toimesta. Pienen kuoron jatkuvuus oli taattu, kun kuoroapyydettiin enenevässä määrin esiintymään erilaisissa tilaisuuksissa. Perinteisellä kansanmusiikilla aloitettu taival on vuosien saatossa muuttunut viihteelliseksi musiikiksi. Rikkautta ohjelmistoon antaa se, että Kehrien ohjelmistoon tänä päivänä kuuluu myös jazzia, gospelia sekä hengellistä musiikkia. Kehrät avustavat usein seurakuntia mm. Tuomas-messujen musiikissa.

Vuonna 1995 rivien eteen johtajaksi asteli Natalia Maltizova. Sanonta: "Jos aikoo pysyä paikoillaan, on juostava lujaa", on siitä lähtien pitänyt paikkansa. Tahti Kehrillä on näiden yli viidentoista vuoden aikana ollut melkoinen. Kuoro on tullut tunnetuksi valtakunnankin tasolla laadukkaana viihdekuorona.

Viihdekuoroliiton järjestämissä kilpailuissa Kehrien menestys on ollut hyvä ja Hämeen opistopiirin Vuoden ryhmäksi Kehrät valittiin vuonna 2000.

Yhteistyötä Kehrät on Natalian johdolla tehnyt tunnettujen solistien kanssa. Sarjan aloitti Jukka Kuoppamäki ja sitä ovat jatkaneet Bianca Morales, Sinikka Sokka, "Fredi" Matti Siitonen ja Erkki "Eki" Liikanen.

Suosion saaneet konsertit ovat poikineet äänitteitä ja siitä todisteena ovat mm. julkaistut levyt 'Sinua en unohda' Jukka Kuoppamäen kanssa, 'Ei itketä lauantaina' Sinikka Sokan kanssa ja 'Gospel- ja joulukonsertti' -taltiointi konserteista Bianca Moralesin kanssa.

Vuonna 2000, kuoron täyttäessä 25 vuotta, kirjoitettiin kuoron siiheen astinen historia yksien kansien väliin. Kehrien 25-vuotishistoriikki on ladattavissa PDF-muodossa tästä:
Kansisivut ja sivut 1-16.

Vuosi 2010 oli kuoron 35-vuotisjuhlavuosi, jota juhlistettiin jazz-konsertin merkeissä yhdessä Bianca Moralesin kanssa.

 

Menneitä tapahtumia vuosien varrelta

Uusimmat tapahtumat

Ei tapahtumia.
Lue lisää